Over ons

Yellow Diamond, Zanella en White Spear zijn bekende DJL cultivars.

Experimenteren met de mogelijkheden

Dhr. Klaas de Jong een pionier op het gebied van lelies in Nederland

De Jong Lelies is dé specialist in lelies. Wij hebben alles in huis om klanten wereldwijd van de beste lelies te voorzien. Kwaliteit staat voorop, niet alleen in de veredeling, maar ook in onze activiteiten op het gebied van teelt en export.

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we alle benodigde kennis in huis om klanten optimaal te ondersteunen. Daarbij streven we altijd naar relaties voor de lange termijn. Door te investeren in goede relaties, met zowel onze afnemers als onze leveranciers, werken we aan betrouwbaarheid. Dat stelt ons in staat om de lelie voortdurend te blijven ontwikkelen en de kwaliteit verder te verhogen.

Dé Allround lelie expert

“Als leliespecialist hebben we alles in huis om klanten wereldwijd van de beste lelies te voorzien.”

De Jong Lelies

Specialist in alles wat te maken heeft met lelies.

“Als leliespecialist hebben we alles in huis om klanten wereldwijd van de beste lelies te voorzien.”Binnen ons bedrijf zijn we continue op zoek naar vernieuwing en verbetering. Dat begint bij ons eigen veredelingsprogramma. We kruisen en selecteren op eigenschappen die er écht toe doen. Dat resulteert in een uniek sortiment De Jong-cultivars, geteeld volgens onze hoge productiestandaard.

Dat sortiment vullen we aan met cultivars uit het gehele handelsassortiment. Aziaten, LA’s, Oriëntals, OT’s, LO’s en Longiflorums, afkomstig van door ons zorgvuldig geselecteerde bloembollentelers.

Vanuit onze modern opgezette vestigingen in Andijk (Nederland) voorzien we professionele bloementelers en bollenimporteurs in meer dan vijftig landen over de hele wereld van leliebollen. Mede dankzij onze kwekerij in Nieuw-Zeeland kunnen wij jaarrond de beste kwaliteit lelies leveren.

Sinds jaren ’60

“De nieuwsgierigheid is het kloppende hart van De Jong Lelies. De zoektocht naar vernieuwing en verbetering is wat ons dagelijks drijft.”

De ontwikkeling van de lelie zit in onze genen. De grondlegger van ons bedrijf, Klaas de Jong, was een leliepionier. Hij bracht het product in de jaren ’60 uit Amerika en Japan naar Nederland, experimenteerde met de verschillende teeltmogelijkheden en zorgde voor verdere distributie van de lelie binnen Europa.

De nieuwsgierigheid van onze grondlegger is nog steeds het kloppende hart van De Jong Lelies. De medewerkers van De Jong Lelies worden dagelijks gedreven door de zoektocht naar verbetering. Alleen zo kunnen we klanten blijven verrassen met nóg betere lelies.