Export

Export

“Persoonlijk contact vinden wij heel erg belangrijk, waarbij wij graag onze kennis en expertise delen.”

Met een uniek en breed assortiment willen we graag de hele wereld laten genieten van onze lelies. Vanuit onze modern opgezette vestigingen in Andijk (Holland) exporteren we dan ook een goede kwaliteit leliebollen naar professionele bloementelers en bollenimporteurs over de hele wereld.

Ruim 50 afzetlanden

Onze lelies gaan naar meer dan vijftig landen wereldwijd. Het beleveren van afnemers in zogenaamde verre markten is daarbij een specialiteit van De Jong Lelies. Australië, Azië en Noord- en Zuid-Amerika zijn onze belangrijkste exportbestemmingen. Daarbij houden we oog voor opkomende markten, zoals Vietnam en China.

In Australië heeft De Jong Lelies een eigen locatie. De leliebollen, die normaal in peat moss verpakt worden, gaan hier ‘kaal’ heen en worden ter plaatse verpakt. Australië staat de import van peat moss niet toe. Voor alle overige exportbestemmingen heeft De Jong Lelies deskundige verkopers in dienst. Zij proberen onze klanten één tot drie keer per jaar te bezoeken.

Persoonlijk contact vinden wij heel erg belangrijk. Dat stelt ons in staat ontwikkelingen op de voet te volgen en te zien wat er lokaal met onze lelies gebeurd. Onze verkopers denken graag met klanten mee over keuzes met betrekking tot teelt en assortiment. Klanten ondersteunen gaat veel verder dan het verkoopproces an sich. Wij delen onze kennis en expertise met onze afnemers.

Klanten waarderen De Jong Lelies om de hoge betrouwbaarheid, het onderscheidend vermogen en de face-to-face-benadering. Hoe voorzien wij deze klanten jaarrond voor een vers product? We selecteren de beste cultivars, vermeerderen deze met uiterste zorg, in zowel Nederland als Nieuw-Zeeland, en kopen lelies in bij zorgvuldig gekozen kwekers.

Direct na binnenkomst van de bollen worden deze volgens strikte normen geïnspecteerd en na goedkeuring ontsmet, ingepakt en bewaard. De temperatuur en condities in de bewaarcellen worden nauwgezet in de gaten gehouden om de kwaliteit van de bollen over langere tijd optimaal te houden. Alleen op deze manier kan de klant op het moment van uitlevering nog steeds rekenen op een goed product.

De Jong Lelies

“Een strikt proces van selectie, vermeerdering, teelt, verwerking en bewaring garandeert jaarrond een vers product.”